Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Végtelenül unalmas korona-gyalázás

Manapság Magyarországon divat lett a magyarság és a kereszténység legszentebb jelképeinek a folyamatosan gyalázása, megalázása, kifigurázása. Egyes „kultúr” körökben kifejezetten menőnek számít a korona megbecstelenítése. A hipszterek egy igénytelen romkocsmában, egy igénytelen fröccs mellett terveznek Darth Vader fejére Szent Koronás pólót, és önelégülten dőlnek hátra.

Mert a magukat művész hipszternek képzelő flaszterkoptatók belterjes társaságában, még mindig az a nézet járja, hogy a nemzeti és vallási jelképek kifigurázása és provokatív környezetbe helyezése valami elképesztően trendi és menő dolog. Pedig nagyon nem az, már húsz éve is vérciki volt, manapság pedig már annyira lejárt, ócska produkciónak számít, mint az MSZP kongresszuson időnként felcsendülő Internacionálé. Ezúttal két úgynevezett rapper, Majka és Curtis is beállt a sorba.

Curtis egy újpesti rapper, korábban azt képzelte magáról, hogy ő a negyedik kerület Keresztapája, Majka pedig a rendkívül színvonalas Való Világ nevű műsor (szörny)szülötte. A balhéktól sem mentes két figura pár éve egymásra talált, azóta örvendeztetnek minket a „művészetükkel”. Sajnos ma Magyarországon erre van igény, a fiatalok többsége teljesen tévhitben van, a legtöbbjük azt hiszi magáról, hogy ő egy bronxi néger-banda tagja. Mindegy is, ők most az igazán sikeres hazai előadók, ezért úgy gondolták ideje írni egy számot a toleranciáról, arról, hogy ebben az országban bizony mindenki magyar, még az is, aki nem akar az lenni.

A dalból természetesen megtudjuk, hogy nem szabad rasszistának, kirekesztőnek lenni, és hogy a Szent Korona is átszabható fullcap satyóvá. A katarzis mégsem ezeknél éri el az embert, hanem, amikor az alkotók azt mondják: „Én problémás vagyok, mert gondolkodom!”. Pedig eleddig joggal hihettük azt, hogy mind Majkától, mind Curtistől teljesen testidegen a gondolkodásnak még a gondolata is! Az pedig egyenesen kacagásra ingerel, amikor Majka és Curtis, ez a két, köztudottan szelíd, békés ember a toleranciáról énekelnek. –írja Varga B. Tamás 

Azoknak, aki egész életükben szivárványszínű liberó pelenkát hordtak kellene a legjobban tudni, hogy tiszteletben illik tartani mások nemzeti és vallási jelképeit. A toleranciáról nem csak papolni kellene, hanem gyakorolni is. A feszületből és Kossuthból gúnyt űzni pedig nem trendi, hanem egyszerű szimplán már ezerszer elsütött dögunalmas tahóság.

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.