Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Szekszárdi Jazz Clubban már elfogytak a jegyek a PMD Instrumental Blues-ra

Ígéretesen indul az évad a PMD Blues Band számára, hiszen a Szekszárdi jazz Club alapítója ma üzent a pécsi banda vezetőjének, hogy a január 9-i koncertjükre fogytán vannak a jegyek. A PMD zenekarvezetőjét, Fekete Kálmánt kérdeztük a hétvégi programról.

- Mit szól ehhez, és számítottak-e ekkora érdeklődésre?

- Úgy látszik, Jupiter éve mindjárt az elején ajándékozással kezdi. Ma hívott fel Huba Csongor, a Szekszárdi Jazz Club alapítója, és felettébb lelkes szervezője, hogy „baj van”, fogytán vannak a jegyek, de a pécsi vendégeknek még fenntart pár asztalt, és hogy a klub történetében a legnagyobb érdeklődés a PMD iránt jelentkezik. Nem szeretek előre inni a medve bőrére, de ez jól esett, ám a második gondolatom mindjárt az volt, hogy atyaég, össze kell kapnunk magunkat. Egy jazz klubba általában szakértő, vájtfülű közönség jár, sőt, jófajta jazzisták, akikkel a végén egy örömzenét is tervez Huba Csongor. Részünkről semmi akadálya, ám kizárólag blues körök lesznek, hadd adjunk mi is egy kis feladványt…

- A PMD-nek tehát fel van adva a lecke..?

- Fel, de azért annyira nem aggódom, hiszen a Szekszárdi Jazz Clubba összeállított műsorunk jobbára 15-20 éve játszott míves darabokból áll, igaz, ezeket – egy-két számtó kivételével – eddig énekkel játszottuk. Most azonban Csongor kimondottan instrumentális műsort kért.

- Adtak már ilyen, csak hangszeres teljes estés programot?

- Nem… ez lesz az első. Egyben nagyon izgalmas feladvány, de egészen nyugodt vagyok, mert a PMD 26 éves történetének legjobb felállását viszem – szó szerint, mert megint én leszek a sofőr… - Szekszárdra. Schimek Tomi dobolása maga a tökély, Atesz fiam a tőle megszokott basszeralapot hozza, a szólisták pedig egyenként is profik, Kováts „Scast” Sándor – gitár, Katona „Fater” Tamás – gitár, dobro-gitár, Berényi Balázs – harp, azaz szájharmonika. Jómagam a billentyűkön. Én nem vagyok profi, hacsak abban nem, hogy sikerült a legjobb blues muzsikusokat magam köré gyűjtenem… Gyerekkoromban sokat álmodtam ilyesmiről.

- Jazz klubba blues, ez nem szentségtörés..?

- Már csak azért sem, mert, mint tudjuk – remélem, sokan tudják -, a blues a bölcsője a jazznek, és úgy általában a rock alapú könnyűzenének. S ezt nem én állítom, hanem B.B. King, neki pedig elhihetjük…

 

Képen: Fekete Kálmán kézfogása BB Kinggel.
 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.