Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A pénz gyülekezete

A hit egy olyan leírhatatlan dolog, amire minden embernek szüksége van. A legtöbb ember hisz egy felsőbb hatalomba, de még az ateisták többsége is életük nehéz pillanataiban ösztönösen megszólítja Istent. A vallásszabadság mindenkinek jár, ez korunk egyik fontos ismertetője. Ma már szerencsére senkit sem üldöznek a vallása miatt, mindenki szabadon gyakorolhatja azt. Most mégis egy egyháznak nevezett, de sokak által szektának tartott gyülekezetről fogok írni.

Egy fiatalember hívott el egy beszélgetésre, ahol szóba került a Hit Gyülekezete is. A tizenéves fiú édesapja tagja ennek a szervezetnek, szóval - nevezzük Daninak- Dani közelről lát rá az egészre.

- Édesapám hosszú évek óta tagja a Hit Gyülekezetének, ami egészen egyszerűen egy szekta, nem tudom máshogy nevezni. Az egész a pénzről szól, és az emberek megvezetéséről. Sokan nem tudják, de a szekta tagoknak a fizetésük 10%-kát oda kell adnia a gyülekezet számára, és csak a jó Isten tudja, hogy mi lesz annak a rengeteg pénznek a sorsa. Ezen kívül természetesen elvárás, hogy a tagok időnként ajándékokat, pénzt adjanak a szekta számára, amit a teljesen megvezetett hívek készségesen meg is tesznek. Édesapám olyan szinten fanatikus, hogy gyerekkoromban, mikor beteg voltam, nem orvoshoz vitt, hanem imára. Mondanom sem kell, hogy a különös gyógyítási mód kis híján az életembe került. Otthon a Biblián kívül más könyvet nem olvashatunk, mert azt a „sátán írta”, legalábbis a szekta tagjai így vélik. - mondta Dani.

Egy másik, korábbi szekta tag is velősen fogalmazott. A névtelenségét kérő férfi elmondta, hogy rengeteg pénzt adtak a szekta számára, akiknek egyébként adózniuk sem kell, mivel bejegyzett vallásként vannak számon tartva. Megkérdeztük, hogy mire mehet ez a rengeteg pénz, de nem tudta megmondani.

- Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs. Éves szinten több tíz, de talán több százmillió forintról beszélünk. Egyes vélemények szerint a pénz jelentős része Izraelbe, illetve a cionizmushoz hű pártokhoz kerül. Nem titok, az SZDSZ-t is ők pénzelték. Hogy most kinek adhatják a pénzüket? Jó kérdés.

- Ki lehet belőle szállni?

- Nagyon nehezen. Ha valaki túl sokat tud, nem engedik. Először szép szóval próbálják rávenni a maradásra, ha ez nem sikerül, akkor „megátkozzák” őt, de mindenre képesek, hogy ott maradj. Tényleg mindenre, de erről nem szeretnék beszélni.

Mindenesetre Magyarország egyik legmegosztóbb egyháza vagy szektája a Hit Gyülekezete. Számos felettébb különös dolog történt már a szekta körül, ahogy a szekta vezetője, Németh Sándor is. Vajon egy újfajta keresztény vallásról, esetleg egy cionista szektáról van szó? Döntse el mindenki maga.

Az, hogy folyamatosan a Jobbik ellen hergelik a tagjaikat, hogy Izraelt minden körülmények között dicsőítik, inkább az utóbbira tereli gyanúnkat. 

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken jelentette be Facebook-oldalán , hogy a diplomás gyed után sem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től. A diplomás gyedet azok igényelhetik, akik felsőoktatásban tanulnak, vagy a felsőoktatási tanulmányaik végétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket. Nekik a diplomás gyed után - melynek összege a garantált bérminimum, vagy a minimálbér, illetve annak egy bizonyos hányada - csak nyugdíjjárulékot kell fizetniük, ami 10% - fejtette ki a miniszter.

A Jobbik szerint "mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája", amely cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is.

98,77 %-os feldolgozottságnál 56,29 %-on áll Kálló Gergely, az összellenzéki támogatással indult jobbikos jelölt a Fejér megyei 4-es választókerületben rendezett időközi választáson. A függetlenként indult fideszes jelölt 37,72 5-on áll.

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Csütörtöki ülésnapján tárgyalta a magyar parlament Észak-Macedónia NATO-csatlakozását, a vitában ellenzéki képviselők hozták fel Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyét, akit a hazájában korrupció miatt jogerősen börtönre ítéltek. A magyar diplomácia hathatós segítségével szöktették meg Budapestre és elég megkérdőjelezhető módon jutott menedékjoghoz.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.