Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Olvasó: egymilliárdos adócsalás Pécsett - nagy a csend, mert Pintér cége is érintett

Szeretnék beszámolni egy Pécsett nemrég megtörtént esetről, amiről persze a média eddig nem tudósított.

Május 7-én hajnalban egy összehangolt NAV-os akció során nyolc embert állítottak elő Pécsről és környékéről a kommandósok. A vád több mint egymilliárd forintos adócsalás. Az előállított személyek a SZAMTIB biztonsági cég ügyvezetője, illetve alvállalkozói. Ez azért érdekes, mert a cég a Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltségébe tartozó Civil Security legnagyobb alvállalkozója, több száz embert foglalkoztat a „Pintér-cég érdekében”.

A SZAMTIB ügyvezetője Végh Tibor, aki kiváló kapcsolatokat ápol helyi és országos fideszes képviselőkkel. Ügyvédek elmondása szerint a kihallgatásokon, ha szóba kerül a Civil Security neve, megállítják a felvételt, és megkérik a tanút, hogy mondja el ezt ismét, csak most a Civil Security neve nélkül.
Több mint egymilliárd forintos csalásról van szó, mégsem lehet hallani semmit az ügyről, és mindenki tudja, hogy nem fogják a Civil Security-ig visszavezetni a szálakat, és már most „tudja mindenki” azt is, hogy a balhét Végh Tibor fogja elvinni. Több évig sok száz embert foglalkoztatott olyan alacsony díjért, amiből nem lehet tisztességesen foglalkoztatni ezeket az embereket, és ezt a Civil Security is tudta! A Civil Security kihasználja a politikai hátszelét, és egyeduralomra tör a vagyonvédelmi piacon.

Pécsett az összes önkormányzati munkát ők nyerik el, majd később kiadják ezt alvállalkozásba pécsi cégeknek… Akkor miért nem a pécsi cégek nyernek egyből? /Persze ez naiv kérdés./

Úgy tudjuk, azért lett kegyvesztett Végh Tibor, mert nemrégen egy húsüzemet vásárolt Sellyén, és ez nem tetszett Csányi Sándornak, aki egyeduralkodó a húspiacon is, és egy ilyen komoly ember által tett „feljelentést” már nem tudnak eltussolni.

Ennek a történetnek a végén is láthatjuk, hogy ismét az egyszerű kisember fázott rá, hiszen a cég számláit zárolták, és ennek köszönhetően több száz biztonsági őr nem fogja megkapni a fizetését.

Köszönettel:
egy pécsi polgár

További részletek: http://kuruc.info/r/20/127934/#ixzz31yyypabW

 

Az MTI közlése:

Milliárdos csalással gyanúsítanak egy baranyai társaságot

Pécs, 2014. május 15., csütörtök (MTI) - Munkaerő-kölcsönzéssel manipulálva milliárdos összeggel rövidíthette meg a költségvetést az a vagyonőri és takarító cégeket működtető baranyai társaság, amelynek tizenöt tagja ellen eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Kuperczkó Adrienn közleménye szerint a bűnszervezet befolyása alá tartozó tizennégy cég alvállalkozói szerződések alapján vállalt és végzett munkát hatszáz alkalmazottal, de a dolgozókat valójában fiktív munkaerő-közvetítésről szóló szerződésekkel, az érdekeltségi körükbe tartozó vállalatokon keresztül foglalkoztatták annak érdekében, hogy ne kelljen adókat és járulékokat fizetniük.

Az így szerzett haszonnak mintegy felét nettó munkabérként az alkalmazottak kapták meg, a másik felét a bűnszervezet tagjai, illetve az alvállalkozó cégek vezetői szétosztották egymás között.

Az elkövetőkre három megyében, negyven helyszínen, egyszerre csaptak le a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói, pénzügyőrei, adórevizorai és informatikai szakemberei. A nyomozók az akció során mintegy 700 millió forint értékben foglaltak le készpénzt, személyautókat, ingatlanokat, valamint bankszámlákat zároltak.

Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított tizenöt ember közül hárman előzetes letartóztatásba kerültek. Ha bűnösségük bebizonyosodik, a büntetésük akár 20 évig terjedő szabadságvesztés is lehet, tekintettel arra, hogy tettüket bűnszervezetben követték el.

A nyomozással párhuzamosan adóigazgatási eljárásokban revizorok vizsgálják az érintett cégeket, így az elkövetők az elmaradt adók és járulékok miatti felelősségre vonás mellett adóbírságra is számíthatnak.
 

 

Pécs

Kedden három nagy szakszervezeti konglomerátum, valamint a PDSZ eljuttatta a kormányfőnek az érdekvédők 4 pontos követelését, amely a rabszolgatörvény eltörlése mellett a tisztességes bérezést, a rugalmas nyugdíjkasszát, valamint a sztrájktörvény felülírását is megnevezi.

A rabszolgatörvény ellen Pécsett is tüntettek ellenzéki pártok és szakszervezetek pénteken, azonban ez a rendezvény végül egészen különös fordulatot vett. Történt ugyanis, hogy a villámcsődületet követően a tömeg a Momentum szervezésében átvonult a Széchenyi térre, ahol aztán bemutatták a tiltakozóknak Péterffy Attilát, a pécsi erőmű volt igazgatóját, mint az MSZP-DK-Momentum közös polgármesterjelöltjét.

Sötétség és koporsó vezette be a tegnapi tüntetést, az LMP és a Jobbik tartott villámcsődületet a sötétbe borult Barabakánnál a gyülekezés ideje alatt. A koporsón a Munkavállalói jogok, Magyar demokrácia, Független bíróságok felirat szerepelt.

A Mindenki Pécsért Mozgalom és Egyesület megkezdte a 2019-es önkormányzati választásokra való felkészülést. A Mozgalom célja, hogy markáns változás legyen Pécs város vezetésében egy fenntartható fejlődésű, élhető város érdekében.

Mozgalmas hétvége elé nézünk, péntektől folytatódnak a tüntetések. Pécsett fél 6-kor gyülekező a Barbakántéren, ahol az ellenzéki pártok jelképes temetést rendeznek.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

"Szerettem volna megtudni, miért nem kíván a kormány a gyermekvállalás kapcsán minden szülőnek vagy leendő szülőnek üzenni, miért csak a kormánypártiakat kívánják megszólítani?"

A kormánypropaganda felváltva harsogja azt, hogy a magyarok mennyire szeretnének többet dolgozni, és azt, hogy az egekbe emelt túlórakeretet valójában sehol sem fogják alkalmazni. Hogy az előbbi mekkora kreténség, az eddig is világos volt, ám az újév első napjaiban világossá vált, hogy az utóbbi sem igaz.

A PécsiTükör szerencsés, boldog, és politikai változásokkal teli új esztendőt kíván olvasóinak! Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében egy nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmünket: mondhatunk igent, és nemet is.

Elgondolkodtató, hogy pont ő, aki eddig hányszor megtehette volna, hogy nemet mond az Országgyűlés többsége által megszavazott népnyomorító, a demokráciát süllyesztő törvényekre, módosításokra, most minket bíztat, dönthetünk a kimondott szavainkkal. Nem áll zseniális szónok hírében, de ez a mondata figyelmet érdemel:

A köztársasági elnök aláírta a munka törvénykönyve módosítását - tette közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön a honlapján Áder János nyilatkozatát. Jöhet a 400 túlóra 3 éves elszámolással, és a szeretetteljes karácsony!

Sebestyén Balázs a kormányhoz közel álló Andy Vajna rádiójában ütött meg kritikus hangot a kormánnyal szemben, sőt még a Rádió1 híradójának is odaszúrt. A rádiós műsorvezető sérelmezte, hogy az MTVA-tól híreket átvevő Rádió1 hírblokkjában egy büdös szó nem esett a tüntetésekről

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.