Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Nyőgéri Lajos: kampányaktivistából alpolgármester

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Érdekes formáció a Mindenki Pécsért Egyesület. Miután Hódmezővásárhely polgármestere, dr. Márki-Zay Péter megalakította a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, ilyen civil tömörülésekben látta az ellenzék a lehetőséget, hogy a 2019-es önkormányzati választáson a nagyvárosokban eredményesen szerepeljen. Pécsett Mellár Tamás igyekezett összefogni az ellenzéket egy ütőképes választási szövetségbe, amely végül az LMP távolmaradásával meg is valósult.

De miért pont Mellár Tamás lett a vezéregyénisége a pécsi ellenzéki szövetségnek? Minden bizonnyal azért, mert neki sikerült 2018-ban az országgyűlési választásokon legyőznie a Fidesz jelöltjét. Ezt a sikert pedig az MSZP-nek köszönheti, a Jobbik, az LMP és a Momentum saját jelöltet állított 2018-ban a Baranya 1-es választókerületben.

Nyőgéri Lajos végigdolgozta Mellár kampányát, ott állt a standok mögött, minden vasárnap a pécsi vásártéren osztogatta Mellár szórólapjait, gyűjtötte neki a támogató aláírásokat, stb. Nem tudom, hogy Mellár Tamás utána megköszönte-e ezt a sok munkát Nyőgéri Lajosnak és az MSZP többi aktivistájának.

A kampányhoz természetesen nemcsak aktivisták kellenek, pénz is, nem is kevés, sok pénz. Nem szeretnék senkinek sem a zsebében turkálni, de akkoriban az a hír járta, hogy az MSZP és talán Puch László is sok pénzt tett bele abba a kampányba, melynek nyerteseként Mellár Tamás országgyűlési képviselő lett. Nyilván az sem véletlen, hogy meg kellett mentenie a legközelebbi szövetséges parlamenti frakcióját, ezért ült be a Párbeszéd politikusai közé.

Ha igaz, hogy az MSZP és Puch László 2019-ben is mélyen a zsebébe nyúlt, hogy Mellár egyesületének jelöltjei leváltsák a Fideszt Pécsett, akkor nyilván Mellár Tamás sem fanyalgott emiatt a kampányban, hiszen a Mindenki Pécsért Egyesület 4 jelötje, köztük Nyőgéri Lajos is MSZP-tagként indult a választáson, és nyert. Kéz a kézben dolgoztak meg a győzelemért, és nem tudunk olyan háttéralkuról, hogy MSZP-s később nem tölthet be vezető tisztséget a Városházán.

Úriemberhez nem méltó viselkedés, hogy azok ellen fordul valaki, akik egykor sokat tettek a sikeréért. De hol vannak már azok az idők, amikor úriemberek politizáltak.

Pécs

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Helyi lakókat kerestünk fel, akik névtelenségük megőrzése mellett vállalták, hogy nyilatkoznak lapunknak.

Több híroldal is a nemfizetők és lakásfeltörők érdekeit védő A Város Mindenkié szervezet mellé állt, bírálva az önkormányzat tevékenységét.

Belföld

Csak az veheti igénybe a kórházi ellátást, akinek van igazolványa, vagy fizeti a tesztjét.

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a munka a parlamentben, ezt követően az országgyűlési képviselőknek interpellációkra volt lehetősége. Az interpellációkat az azonnali kérdések órája követte, melyen két hét után végre Orbán Viktor is jelen volt.

Még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba.

"a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni"

A kormány nem hosszabbítja meg a vasárnap éjfélkor lejáró ingyenes parkolást, keddtől újra fizetni kell - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egy online sajtótájékoztatón.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.