Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Nem értem a pécsi Fideszt

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Nézem a Közgyűlés ülésének közvetítését, és csak ámuldozom, milyen csodálatos javaslatai vannak a most ellenzékbe szorult Fidesz-ÖPE képviselőknek.

Barkóczi Csaba 20 ezerről 17.200 Ft-ra csökkentené azon házasulandók díját. Szemmel láthatóan nincs tisztában azzal, ezt a díjat a fideszes városvezetés állapította meg, és csak azokra vonatkozik, akik nem hivatali időben, nem a rendeletben megadott helyszínek egyikén kötnek házasságot.

Berényi a város több részén is szeretne településrészi testületet. Amikor a Fidesz megkezdte városvezetését, még voltak településrészi önkormányzatok minimális, de saját költségvetéssel, ahol a helyiek döntötték el, mire költsék azt a kevéske pénzt. 2014-ben a Fidesz megszüntette ezeket, mindössze 2 településrészi testület maradt meg. Berényi úr akkor miért nem szólt?

A legnagyobb szólás díját szerintem ma is Kővári János álcivil szélkakas politikus kapja meg: „4 hónapja káosz van a városban” mondatával. Önnek sikerült ma is bejutnia munkahelyére, és az utóbbi 4 hónapban egyébként tudta élni szokásos életét ebben a káoszban? Már kezdek félni, hogy sikerül-e ma hazatalálnom.

Pécs

Helyi lakókat kerestünk fel, akik névtelenségük megőrzése mellett vállalták, hogy nyilatkoznak lapunknak.

Több híroldal is a nemfizetők és lakásfeltörők érdekeit védő A Város Mindenkié szervezet mellé állt, bírálva az önkormányzat tevékenységét.

A Lánc utcai önkormányzati bérlakástömbben a napokban az önkormányzat és a Pécsi Ellátó Központ (PEK) tartott adategyeztetést - tudatja a pécsi önkormányzat.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés okán tett feljelentést a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója egy 40 millió forintos hitel miatt, amelyet 2016-ban a Ledina Kerámia Kft.-nek nyújtott a cég.

Április 12-től újra elérhető lesz a népszerű szolgáltatás, melyet a Tudásközpont mögötti parkolóban alakított ki a pécsi Csorba Győző Könyvtár, hogy beiratkozott olvasóik még a járványhelyzetben se maradjanak olvasnivaló nélkül.

Belföld

A 30 év alattiak között is a Fidesz a legnagyobb támogatással bíró párt, viszont az ellenzék együttesen több fiatalt tudhat maga mellett.

Az ellenzéki pártszövetség arra kér mindenkit hétfőn, a Facebookon nyilvánosságra hozott videójában, hogy éljen a védőoltás lehetőségével.

Orbán Viktor tavaly még a sikeres védekezéssel kampányolt, most, hogy Magyarországon kétségbeejtő a halálozások száma, Áder János szerint erkölcstelen, embertelen, elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben

Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.