Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Néma József – Fagyhalál és „Devizahitel”

A pécsi pertársaság szakértőjét rövid év végi helyzetképelemzésre kértük fel. Néma József úr az életét tette fel a „devizahitel” nevű rablás elleni harcra, éjszakákat tölt azzal, hogy az érvényben lévő magyar jogszabályok, törvények alapján cáfolhatatlan bizonyítéksort állítson össze, amellyel alkalom adtán igazát, igazunkat fogja megvédeni. Beszélgetésünk kezdeti témájának a hirtelen jött havazás adott apropót.

- Ha kis késéssel is, de beköszöntött az igaz tél. Leesett az első hó…

- Mivel garázsunk nincs, elindulás előtt le kellett takarítani a havat a szélvédőről, amit a szél igyekezett újból újra visszafújni. Bosszankodtunk, közben eszembe jutott, hogy mi van most a sok szerencsétlen hajléktalannal? A mi problémánknál jóval nagyobb azoknak a problémája, akik arra kényszerültek, hogy életük egy részét az utcán éljék le. Sok hajléktalan nem szívesen megy be a hajléktalanszállóra, de azt sem lehet vitatni, hogy a hajléktalanok nagy száma miatt nincs is arra lehetőség, hogy mindenkit elszállásoljanak. Minden tél meghozza az áldozatait. Nagyon sokan megfagynak! Sajnos nem találkoztam olyan próbálkozásokkal, amely a hajléktalanok problémájának valós megoldására irányult volna.

- Tapasztalhattuk, hogy a nyáron Pécs képviselőtestülete olyan önkormányzati rendelet megalkotásán dolgozott, hogy a hajléktalanokat kitiltsák a belvárosból.

- Meg kell, hogy mondjam, én sem örülök annak, hogy nem ajánlatos leülni egy padra, mert az ember nem tudja, hogy mit szed össze, mivel a tisztálkodásra képtelen hajléktalanok sok mindent hátrahagyhatnak maguk után. Véleményem szerint egy állam felelősséggel tartozik az állampolgárai sorsáért. A megoldás semmiképpen sem az, hogy száműzzük a hajléktalanokat – akik között nagyon sok értékes ember van - a város valamely külső részére! A probléma ezzel még nem fog megoldódni! A probléma gyökerét kellene kezelni!

- Nehezen hihető, hogy az állami vezetők, továbbá az önkormányzati képviselők ne lennének tisztában azzal, hogy miért van ennyi hajléktalan?

- Először is munkahelyeket kellene biztosítani! Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy „Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez…”
Ha lenne elegendő munkahely, a jelenlegi munkanélküliek visszakapnák az emberi méltóságukat, az élethez való jogukat. Nem kényszerülnének koldulásra, nem kellene félniük, hogy emberhez méltó lakhatás feltételeinek hiányában megfagyhatnak az utcán!

- Természetesen azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy sokan nem a munkahelyük elvesztése, hanem a gyilkos deviza alapú hitelkonstrukció miatt lettek hajléktalanok.

- Ez a probléma sem a bankok „elszámoltatásával” sem pedig a deviza alapú kölcsönök forintosításával nem fog megoldódni! Elfogadhatatlan, hogy az a felállás, hogy az árfolyamkockázatot felső korlát nélkül a fogyasztónak kell viselni. Minden ügyfél fizetőképessége véges! Arról sem feledkezzünk meg, hogy az adósok egy általuk soha nem látott devizaösszeg terheit nyögik – lehet, hogy életük végéig!
A deviza alapú kölcsönt felvevő adósok problémáját megítélésem szerint a kormány „egy tollvonással” meg tudná oldani. A probléma valós megoldása nemcsak a kölcsönt felvevő ügyfeleken segítene, hanem jelentős vásárlóerőt szabadítana fel, ez viszont jó hatással lenne országunk gazdaságára. Természetes lehet, hogy erre vonatkozóan én tévedek, mert a TV reklámok szerint Magyarországon most már minimális a munkanélküliség, a gazdaságunk kiválóan teljesített, az infláció soha nem látott értékre csökkent, tehát minden a legnagyobb rendben van?
Sokan megköszönnénk, ha az ilyen fajta reklámoktól megkímélnének bennünket!                                       

 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.