Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Mellár Tamás a széllel szemben nyilatkozik a HírTV-nek

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Mellár Tamás országgyűlési képviselő alapította a Mindenki Pécsért Egyesületet, amelynek már a neve is arra utal, hogy Pécs érdekei mentén állítsa csatasorba a hadrafogható embereket, civileket, politikusokat. Ehhez csatlakozott a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd, mint politikai pártok, valamint számos civil szervezet és magánszemély.

Az önkormányzati választáson a Mindenki Pécsért színeiben induló jelöltek (2 kivétellel) nyertek, és a Mindenki Pécsért polgármesterjelöltje, Péterffy Attila lett a város polgármestere. A Mindenki Pécsért nevét viselik a városvezető frakciók, ezzel is kifejezve a közös akaratot, hogy szövetségben vezetik a várost. Ez a szövetség akkor kezdte a szakadás jeleit mutatni, amikor Bognár Szilvia bemerevedett a ZSÖK ügyvezetőjének kinevezésén.

Ez volt az a szavazás, ahol megtört az egység, Bognár Szilvia nemmel szavazott, Zag Gábor tartózkodott, és Pokorádi Gábor nem szavazott. Érdekes, hogy a DK frakció 3 tagja, valamint a Momentum frakció 2 tagja igennel voksolt. Ők tehát, az egyértelmű többség, egyetértettek Péterffy Attilával Bleszity Péter kinevezésekor.

Mellár Tamás ekkor nem hallatta a hangját, nem akarta összekovácsolni a saját szétesőben lévő kreálmányát, és a Mindenki Pécsért Egyesület elnöksége sem emelte fel a szavát a kiszavazókkal kapcsolatban. Lapítottak, inkább nem szólaltak meg, miközben nem sok politikai tapasztalat kell ahhoz, hogy előre lássuk, ebből még baj lesz.

A polgármester és egyetlen képviselő alpolgármestere, egyben helyettese között nyíltan megtört a bizalom, ami csak egyféleképpen orvosolható: egyikük visszalép. Péterffy azért nem léphetett vissza ebből a döntésből, mert a többség mellette állt. Bognár Szilvia pedig nem hajlandó visszalépni, hiszen élvezi a népszerűséget, életeleme a „csak azért is megmutatom” hozzáállás. Ebben a helyzetben kellett volna a Mindenki Pécsért Egyesületnek, Mellár Tamásnak riadót fújnia és mediátorként rendezni a konfliktust.

Mellár Tamás azonban hagyta, hogy az idő a Fidesz malmára hajtsa a vizet, míg végül – amikor Péterffy Attila végre pontot akar tenni az ügy végére – odaáll a fideszes HírTV kamerája elé, miközben szembe fúj a szél, és kimondja azt, ami a Fidesz számára a legbársonyosabb hang, hogy Péterffy alkalmatlan. Kinek ártott, és kinek kedvezett ezzel?

Mellár végülis kinek az érdekeit szolgálja, egykori kenyéradójának?

Pécs

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Helyi lakókat kerestünk fel, akik névtelenségük megőrzése mellett vállalták, hogy nyilatkoznak lapunknak.

Több híroldal is a nemfizetők és lakásfeltörők érdekeit védő A Város Mindenkié szervezet mellé állt, bírálva az önkormányzat tevékenységét.

Belföld

Csak az veheti igénybe a kórházi ellátást, akinek van igazolványa, vagy fizeti a tesztjét.

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a munka a parlamentben, ezt követően az országgyűlési képviselőknek interpellációkra volt lehetősége. Az interpellációkat az azonnali kérdések órája követte, melyen két hét után végre Orbán Viktor is jelen volt.

Még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba.

"a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni"

A kormány nem hosszabbítja meg a vasárnap éjfélkor lejáró ingyenes parkolást, keddtől újra fizetni kell - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egy online sajtótájékoztatón.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.