Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kormány cselédnek tekinti a pedagógusokat is

A Jobbik szerint "mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája", amely cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is.

A jobboldali konzervatív párt alelnöke, Ander Balázs keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a magyar pedagógusok nagyon sokat dolgoznak, megalázó bérért. Megjegyezte: tíz év alatt 42 százalékról 56 százalékra ugrott a tanárok ledolgozott heti óraszáma, miközben fizetésük 40-50 százalékkal alacsonyabb a szükségesnél, miközben arra volna szükség leginkább, hogy a legjobbakat kellene erre a pályára csábítani és ott megtartani.

"Ezzel szemben jelentősen nő a képesítés nélküli, illetve a nem saját tárgyát tanító pedagógusok száma" - fűzte hozzá.

A jobbikos politikus hozzátette, jelentős a lemorzsolódás,a tanárok 45 százaléka 50 évnél idősebb, miközben százból alig hatan fiatalabbak 30 évnél.

Ander Balázs szerint a szülőket is "egyfajta cselédnek tartja" a rendszer. Példaként az iskolaérettségi vizsgálatot említette, amely "bizalmatlanságra alapuló hivatali vizsgálattá" tette az eljárást. A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta, így a ma tanulóinak jelentős része nem tud majd helytállni a 21. században. Véleménye szerint egy új klebelsbergi modellre lenne szükség, ami valóban az ország felemelkedését szolgálja.

forrás: alfahir.hu

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.