Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Komló és a migránsok

Amint az várható volt, Polics József, Komló polgármestere is betartotta a mini Szterelnökúr utasítását -  sajtótájékoztatón kiáltotta hát kétségbeesve a nagyvilágba: Komlót márpedig el fogják lepni a migránsok, életveszélyben vagyunk, esetleg mindmeghalunk. És csakafidesz!

A Nemzet Gázszerelőjének tulajdonában lévő, a kormányzati lakájmédia baranyai zászlóshajóját megtestesítő Bama online „hír”portál egyik megfelelőképp szervilis bértollnoka pedig helyre kis migránsozós cikket rittyentett.
Maga az írás nem érdemel különösebb figyelmet, a habonymédia szokásos, kétbites színvonalát hozza. Ám a hosszabb ideje a városban élők, ill. a komlai lokálpatrióták igazi csemegére számíthatnak, ha kicsit a szavak mögé is néznek. Lássuk hát, Policsnál mit takar a felszín!

Rögtön szembetűnik, a polgármester a Fidesznél jól bevett gyakorlattal operál: amiről nem beszélünk, az márpedig nincs is és punktum! Polics pedig végig Gyurcsányról és a DK-ról beszél, mintha a kormánypártnak nem is lenne más, valóban komoly ellenzéki kihívója; szándékosan negligálja tehát a legerősebb ellenzéki pártot és annak parlamenti képviselőjelöltjét, a Jobbik színeiben induló Gyimesi Gábort. Szintén nem említi az LMP-s Hohn Krisztát sem, holott Hoppálnál ő is lényegesen nagyobb eséllyel indulhat a választáson. De nem, Isten ments, nem festjük az ördögöt a falra! Jobbikról, LMP-ről szó sem eshet – hátha valaki tényleg elhiszi, hogy nincsenek is.

Migránsok, migránsok és migránsok

„A választási kampány hajrájában ... eljutottam egy olyan pontra, hogy muszáj megszólalnom. A komlóiak biztonsága forog ugyanis kockán.” - mondja Polics, menekültáradattól féltve a várost. Nos, megható ez a gondoskodás, ez a felelősségtudat. Mindazonáltal szívesen feltennénk egy és csakis egyetlen kérdést a polgármesternek:
Nem egészen három éve, 2015 nyarán, amikor az Orbán-kormány a Komlótól (és Pécstől is) alig néhány kilométerre fekvő Martonfa közigazgatási határára egy minimum ezer fő befogadására alkalmas menekülttábort szándékozott létesíteni, az ez ellen a jelzett területen tábort vert tiltakozókat pedig akár a Készenléti Rendőrség bevetésével is készek voltak ellehetetleníteni és végül csakis a menekülttábort ellenzők 50(!) napos kitartásának köszönhetően állt el a kormány az eredeti szándékától -

Ön hol volt akkor, Polics úr?

Ne gondolkozzon, segítünk. Hallgatott és lapított! Hoppállal, Csizivel, Pávával és az összes baranyai fideszessel egyetemben kushadtak.

Martonfai tiltakozók vs. rendőri intézkedés. Ne keressék, Polics nincs a képen...

 

Szintén 2015-ben pakisztáni, iráni, szír és egyéb arab lakásvásárlók feltűnése borzolta a kedélyeket a városban, de Polics polgármester úgy akkor, mint most, teljes nyugalommal vette tudomásul a helyzetet: „aggodalomra semmi ok!”.
Valóban? Ha lakást, jobb esetben letelepedési kötvényt vásárol, vagy csak „illedelmesen bekopog”, akkor nem aggódunk, minden más esetben harsány „migráns” kiáltásokat hallatva rohanunk fejvesztve fedezékbe? Hogy egy klasszikust idézzünk: „De miért”?

Komló, fejlődés, biztonság

„Mi eddig azért dolgoztunk, hogy Komló fejlődjön és biztonságos legyen...” - zárja magvas gondolatait a komlói városvezető. Hát...
Baranya második legnagyobb települése ijesztő mértékben veszíti el lakosságát. A városban élők nagyjából fele 60 év feletti – a fiatalok és a középkorúak jó részét már rég elhajtotta innen az országos szinten is igen magasnak mondható munkanélküliségi ráta, a rekord magas közműdíjak és helyi adók, a csapnivaló közbiztonság és a permanens létbizonytalanság elől az a bizonyos orbáni „kalandvágy”. Komlóról menekülnek az emberek.
És igen, szépen fejlődött is a település az elmútnyócévben (vannak dolgok, amik visszaütnek, bizony!).

Először is majdnem lett Komlón napelemgyár. A városközpontban mindenesetre ott éktelenkedik az elhagyatott bádogépület-
hab a tortán a jegyzőkönyv- és szerződés részletei szerint a NGM nyilatkozata, miszerint ha a 400 milliós támogatásból már átutalt 210 milliót nem fizetik vissza, jelzálogot vetnek ki a Komlón lévő ingatlanra.
Majdnem lett Komlón börtön -
de nem lesz. Ráadásul a jelek szerint a városvezetés erről nem is tud / nem is akar tudni. A lakosságot legalábbis nem tájékoztatták.
Lett viszont Bányászemlékmű! A sokadik. És igen drágán.
Aztán minden idők leghitványabb vezetésű ügyészsége felmentette az Orbán-kormány egyik leghitványabb polgármesterét a hűtlen kezelés vádja alól.

A nagy Bányászemlékmű svindli

 

És hogy a Bama cikkében minden csak negatív lenne? Hogy mi, örök kritikusok soha nem látjuk meg a jót?
Dehogynem. Az írott és online média egyik legnagyobb előnye. Sokkal, de sokkal kevesebb az „ö” betű.

 

Pécs

Folyik az utcán a "rabszolgatörvény" elleni tiltakozás, közben a Jobbik képviselői helyi szinten szorgalmazzák, hogy az önkormányzati cégek ne alkalmazzák az éves 400 túlórát, valamint a 3 évre elhúzódó munkaidőkeretet. Eddig minden Fidesz által vezetett városban lesöpörték a javaslatot, csak Pécsett nem.

Úgy látszik a baloldali pártok nem kérnek Mellár irányításából, saját kezükbe vették a polgármester-jelölt kiválasztását, ami vélhetően az MSZP-P támogatásával mandátumott szerzett, magát konzervatív függetlennek mondó Párbeszéd frakcióban ülő politikusnak nem tetszik.

Folytatjuk címmel tartott sajtótájékoztatót tegnap Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke, melyen közölte, a Jobbik folytatja az utcai demonstrációkat a demokráciát teljesen eltiporni készülő kormányzattal szemben.

Tóth Bertalan bejelentette, az EP-választásokon az ellenzék közös listát állítson a Fidesszel szemben, mert így jobb eredményt érhetnek el, több képviselőt juttathatnak az Európai Parlamentbe. Ezt természetesen a Jobbik utasította el elsőként. De mi lehet a Javaslat hátterében?

Kedden három nagy szakszervezeti konglomerátum, valamint a PDSZ eljuttatta a kormányfőnek az érdekvédők 4 pontos követelését, amely a rabszolgatörvény eltörlése mellett a tisztességes bérezést, a rugalmas nyugdíjkasszát, valamint a sztrájktörvény felülírását is megnevezi.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon. A szakma vagy érettségi nélkül a köznevelés világából kilépők magas számának problémájára, a versenyképesség ebből is fakadó elégtelenségére, egyes peremhelyzetű térségek humánerőforrás-vagyonának iszonyatos lepusztulására a Jobbik régóta figyelmeztet.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

"Szerettem volna megtudni, miért nem kíván a kormány a gyermekvállalás kapcsán minden szülőnek vagy leendő szülőnek üzenni, miért csak a kormánypártiakat kívánják megszólítani?"

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.