Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Interjú Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. számú választókerületi elnökével

Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. sz. választókerületi elnökével beszélgettünk tanulmányairól, életéről, politikáról és a vidékről.

Hol nőttél fel? Hogyan alakult az életed?

Gyerekkorom egyik részét az ormánsági Felsőszentmártonban töltöttem, horvát közösségben nőttem fel, horvát iskolába jártam. Majd idővel Velénybe költöztünk, ott huszonéves koromig laktam, jól ismerem a környéket és a környékbelieket. Pár évet Pécsett is töltöttem, jelenleg pedig szabadszentkirályi lakos vagyok, párommal és gyermekeinkkel élünk itt. Korábbi kapcsolatomból van még egy kislányom, vele is rendszeresen töltök el időt. Erős kötődést érzek a vidékhez, Baranyához, számomra ez jelenti az otthont.

Szóval horvát iskolába jártál. Azt követően hogyan folytatódtak a tanulmányaid?

Jártam a Szabadszentkirályi Általános Iskolába, majd kitanultam az ács szakmát, végül a Pollack Mihály Szakközépiskolában érettségiztem. Ezek után Budapestre mentem, rendészeti tanulmányaim után Pécsett lettem rendőr. A rendőrségi szolgálat mellett a PTE-ÁJK igazságügyi ügyintézői képzésén szereztem diplomát.

Mikor döntöttél úgy, hogy rendőr leszel?

Mindig is rendőr akartam lenni, kisgyerekkoromtól fogva. Az évek során egyre határozottabban körvonalazódtak bennem a számomra legfontosabb elvek, a tisztesség, a becsület, az igazság. Ezt mind megtaláltam a rendőrség kötelékében, ahol 19 éven át elhivatottan szolgáltam.

Mire vagy a legbüszkébb ebből az időszakodból?

Nyomozói munkásságom alatt megkaptam a Garai József Közbiztonsági díjat, emellett országos rendőrfőkapitányi kitüntetéseimre, rendőrfőkapitányi elismeréseimre és rendőrkapitányi elismeréseimre is büszkeséggel gondolok vissza.

Mivel foglalkozol jelenleg?

A rendőr szakmának nem fordítottam teljesen hátat, magánnyomozóként dolgozom, emellett építőipari vállalkozásom van, hiszen az ácsmesterséghez is értek. Munkámmal igyekszem a közösséget szolgálni, amelyben élek. Aki köztetek él, veletek érez.

Hogyan jött képbe a politika?

2019-ben Szabadszentkirályon indultam az önkormányzati választásokon a polgármesteri címért. Akkor azt az ígéretet tettem, hogy a fejlődés útján vezetem majd a falut, és összekovácsolom a közösségét. Utóbbira mindenütt nagy szükség lenne, mert sajnos jellemző jelenség a széthúzás. Végül néhány százalékkal maradtam alul a fideszes jelölttel szemben. Szerintem igazságtalan eredmény született, de mind ismerjük a módszereiket. Ettől függetlenül a céljaim változatlanok, a vidéknek összefogásra és fejlődésre van szüksége, ezt a célt jelenleg is tevékenyen szolgálom.

Miért döntöttél végül úgy, hogy belépsz a Jobbikba?

Amióta aktívan részt veszek a politikában, szimpatikus számomra a mozgalom. Én magam is ugyanazt a keresztény, konzervatív értékrendet vallom, amelyet megtaláltam a Jobbikban is. Tisztesség, becsület, igazság, ezek azok az értékek, amelyek mentén tevékenykedem jelenleg a Baranya megyei 4. sz. választókerület elnökeként. A célunk egyrészt az, hogy segítsünk a környékbeli embereken, másrészt, hogy feltárjuk a Fidesz helyi piszkos ügyeit „mert vétkesek közt cinkos aki néma.” – ahogy Babits is írta.

 

 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.