Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem

Közel háromezren írták alá azt a petíciót, amit a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) indított. Stummer János szerint a szociális dolgozók fontosabb munkát végeznek, mint a miniszterelnök, ezért a Jobbik alelnöke arra kér mindenkit, hogy írja alá a kezdeményezést.

A szociális dolgozókat is képviselő szakszervezet szerint a Kormány azért nem hajlandó megállapodni a sztrájkra készülő szakszervezetekkel az elégséges szolgáltatásokról és így ellehetetlenítve az érdekérvényesítést, mert tudja, hogy a saját hibájából, már rég nincsenek meg a minimum szolgáltatás feltételei a szociális ágazatban, mert annyian felmondtak.

„A szociális ágazatban folyamatosan sztrájkkészültség van, de a Kormány minden eszközzel akadályozza, hogy a köz szolgálatában dolgozók élni tudjanak alkotmányos jogukkal, a sztrájkkal. Mindeközben a szociális ágazatban már 10000 dolgozó döntött a munkabeszüntetésről! Ők már nem sztrájkolnak, felmondtak!” - olvasható az aHang.hu-ra feltöltött közleményben.

A szakszervezet kezében jól kommunikálható érv is van. Az Áder Jánosnak és Gulyás Gergelynek címzett levélben ugyanis azt írják: „Ha Ön szerint a köztársasági elnök fizetését meg kellett duplázni, tegyen arra is javaslatot, hogy a szociális ágazatban dolgozók fizetését is duplázzák meg!”

A szakszervezet emlékeztet arra is, hogy a szociális ágazatban dolgozók átlagosan 160 ezer forintból élnek, vagy sokan csak próbálnak megélni, miközben a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak segítenek. Nehéz sorsú nyugdíjasokat, beteg gyerekeket, hajléktalanokat ápolnak, rettenetes fizikai és pszichológiai megterhelés mellett.

„Az a 80-90 ezer ezer szociális dolgozó, akikért ez a kezdeményezés elindult, szerintem fontosabb munkát végez, mint ennek az országnak a miniszterelnöke” - mondta Stummer János érdeklődésünkre.

„Minden áldott nap emberi életek vannak a kezeik között, és sokszor lehetetlen küldetésekben vállalnak magukra önszántukból felelősséget. Áldozat, lemondás, empátia. Vannak sokan, akiknek ezek csak üres szavak, nekik viszont a mindennapok részét jelenti.”

A Jobbik alelnöke úgy vélte: „Mi mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezek az emberek itt élnek és dolgoznak közöttünk, velük és tőlük jobb ez a világ. Én arra kérek minden jóérzésű magyar embert, álljon mellé ennek a kezdeményezésnek.”

Stummer üzent a szociális dolgozóknak: „Ugyanazt fogjuk tenni kormányon, mint amit ígérünk ellenzékben!”

Az ellenzéki pártok kiállnak a szociális ágazatban dolgozók béremelése és sztrájkjoguk gyakorlásának biztosítása mellett - hangzott el hétfőn a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusainak sajtótájékoztatóján, miután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók (MKKSZ), valamint a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének (SZÁD) vezetőivel tárgyaltak.

 

Pécs

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Helyi lakókat kerestünk fel, akik névtelenségük megőrzése mellett vállalták, hogy nyilatkoznak lapunknak.

Több híroldal is a nemfizetők és lakásfeltörők érdekeit védő A Város Mindenkié szervezet mellé állt, bírálva az önkormányzat tevékenységét.

Belföld

Csak az veheti igénybe a kórházi ellátást, akinek van igazolványa, vagy fizeti a tesztjét.

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a munka a parlamentben, ezt követően az országgyűlési képviselőknek interpellációkra volt lehetősége. Az interpellációkat az azonnali kérdések órája követte, melyen két hét után végre Orbán Viktor is jelen volt.

Még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba.

"a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni"

A kormány nem hosszabbítja meg a vasárnap éjfélkor lejáró ingyenes parkolást, keddtől újra fizetni kell - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egy online sajtótájékoztatón.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.