Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Fel sem merült a MÁV-nál, hogy alkalmazzák a rabszolgatörvényt - más áll az új szabály mögött

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást. Az eseményt követően az ellenzéki képviselők Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Szél Bernadett (független), Gréczy Zsolt (DK), Barabás Richárd (Párbeszéd), Csányi Tamás (Jobbik) aztán a székházban egyeztettek az állami cég képviselőivel - egyes sajtóinformációk szerint jelen volt Homolya Róbert vezérigazgató is, ám ez nem fedi a valóságot.

Mindenesetre a lényeg, hogy az elmondottak szerint a MÁV-nál fel sem merült, hogy alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Nem fognak emiatt módosítani a kollektív szerződésen sem, ha valaki túlórát vállalna, azt egyéni megállapodás szerint teheti meg.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy sem az állami vállatok (például az MVM), sem pedig a multik (pl.: Tesco) nem alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Csányi Tamás ezt azzal magyarázta az Alfahírnek, egyre inkább világossá válik, nem a multik miatt kellett törvénytelenül elfogadni ezt a jogszabályváltozást, a kormányzat közeli oligarchák üzleti érdekében döntöttek a rabszolgatörvényről a fideszesek.
 

Pécs

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Helyi lakókat kerestünk fel, akik névtelenségük megőrzése mellett vállalták, hogy nyilatkoznak lapunknak.

Több híroldal is a nemfizetők és lakásfeltörők érdekeit védő A Város Mindenkié szervezet mellé állt, bírálva az önkormányzat tevékenységét.

Belföld

Csak az veheti igénybe a kórházi ellátást, akinek van igazolványa, vagy fizeti a tesztjét.

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a munka a parlamentben, ezt követően az országgyűlési képviselőknek interpellációkra volt lehetősége. Az interpellációkat az azonnali kérdések órája követte, melyen két hét után végre Orbán Viktor is jelen volt.

Még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba.

"a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni"

A kormány nem hosszabbítja meg a vasárnap éjfélkor lejáró ingyenes parkolást, keddtől újra fizetni kell - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egy online sajtótájékoztatón.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.