Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Csak kormánypárti gyerekeket szeretne a kormány?

"Szerettem volna megtudni, miért nem kíván a kormány a gyermekvállalás kapcsán minden szülőnek vagy leendő szülőnek üzenni, miért csak a kormánypártiakat kívánják megszólítani?" – kezdi Facebook-bejegyzését Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, aki decemberben adott be a családok védelméről szóló nemzeti konzultációra vonatkozó közérdekű adatigénylést a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Ebben arra lett volna kíváncsi, hogy miért nem találkozhatnak a kormánykritikus hírportálok és nyomtatott lapok olvasói az erről szóló kormányzati hirdetésekkel, valamint, hogy ezek hiánya azt jelenti-e, hogy a kormánykritikusoknak már nem kíván üzenni Magyarország Kormánya.

„Megteheti-e Magyarország Kormánya, hogy még nemzeti sorskérdésünk kapcsán is stigmáz, fideszes és nem fideszes szülőkre bontva a haza polgárait, akik gyermekének születése ennek szellemében lehet édes vagy mostoha?” – teszi fel a kérdést a politikus, aki válaszokat nem kapott, még azon kérdéseire sem, hogy mely sajtótermékekben és nagyságrendileg mekkora összegből népszerűsíti a kormány a „Nemzeti Konzultáció 2018”-at. A Figyelő című lapban megjelent kormányzati hirtdetések tételes összegére is kíváncsi lett volna a jobbikos honatya, hiszen köztudott, hogy a fideszes médiabirodalmat a kormányzati pénzek tartják felszínen.

„Az azonban egészen biztos, hogy a hozzáállásuk nem kereszténydemokráciára, hanem a nemzetiszocialista Lebensbornra hajaz” – zárja gondolatait a képviselő.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza természetesen semmitmondó, az öt kérdés közül egyre sem voltak képesek kielégítő korrekt választ adni. Megint bizonyították, hogy mennyire nem veszik emberszámba azt, aki nem fideszes, aki nem része ennek a diktatórikus hatalomnak.

forrás: alfahir.hu

Pécs

Helyi lakókat kerestünk fel, akik névtelenségük megőrzése mellett vállalták, hogy nyilatkoznak lapunknak.

Több híroldal is a nemfizetők és lakásfeltörők érdekeit védő A Város Mindenkié szervezet mellé állt, bírálva az önkormányzat tevékenységét.

A Lánc utcai önkormányzati bérlakástömbben a napokban az önkormányzat és a Pécsi Ellátó Központ (PEK) tartott adategyeztetést - tudatja a pécsi önkormányzat.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés okán tett feljelentést a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója egy 40 millió forintos hitel miatt, amelyet 2016-ban a Ledina Kerámia Kft.-nek nyújtott a cég.

Április 12-től újra elérhető lesz a népszerű szolgáltatás, melyet a Tudásközpont mögötti parkolóban alakított ki a pécsi Csorba Győző Könyvtár, hogy beiratkozott olvasóik még a járványhelyzetben se maradjanak olvasnivaló nélkül.

Belföld

A 30 év alattiak között is a Fidesz a legnagyobb támogatással bíró párt, viszont az ellenzék együttesen több fiatalt tudhat maga mellett.

Az ellenzéki pártszövetség arra kér mindenkit hétfőn, a Facebookon nyilvánosságra hozott videójában, hogy éljen a védőoltás lehetőségével.

Orbán Viktor tavaly még a sikeres védekezéssel kampányolt, most, hogy Magyarországon kétségbeejtő a halálozások száma, Áder János szerint erkölcstelen, embertelen, elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben

Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.