Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az egészségügyi programjáról kérdeztük a jobbikos jelöltet

A körzetet érintő kutatás szerint Baranya 1-es választókerületben a választópolgárokat az egészségügy helyzete foglalkoztatja leginkább. Önnek mi a véleménye a szakterületről?

Üdvözlendő a tény, hogy Pécs városában immár eggyel több rendelőintézet várja a betegeket, ugyanakkor üröm az örömben, hogy egyes intézmények állapota tragikus. A minap családtagom osztotta meg velem kellemetlen élményét: állapotosként gondozásra ment a védőnőjéhez, aki közölte vele, jobb, ha a vizeletvizsgálathoz otthonról hoz mintát, mert az intézmény toalettje borzasztó állapotban van. Ezen kívül ugyancsak nem optimizmusra ad okot az a tény, hogy emelkedik az egészségügyi dolgozók korfája, az elvándorlás az egészségügyi dolgozók körében a legmagasabb, így a betegek hosszú várólistákra számíthatnak.

A Jobbik mit ígér a területen dolgozóknak és az egészségügyi ellátást igénybe vevőknek?

A mi politikai hozzáállásunk az, hogy egy emberközpontú, emberhez méltó, 21. századi egészségügyet építsünk. Summázva, a Jobbik külön egészségügyi minisztériumot hoz létre, egészségügyi programunk középpontjában az egészségmegőrzés és a betegség megelőzés áll. Szakmai munkánkkal ahhoz kívánunk hozzájárulni, hogy hazánkban emelkedjen az egészségügyre fordított GDP és a várható életkor. Általános célként jelöljük meg a születéskor várható élettartam növelését, illetve annak lehetővé tételét, hogy az élve születések száma emelkedésnek indulhasson.

Szintén nagy probléma a háziorvosi rendszer bizonytalansága, hiszen főleg a hátrányos helyzetű területeken egyre nő a betöltetlen praxisok száma.

Meg kell erősítenünk az alapellátást, hiszen relatíve ez a legolcsóbb, ennek fejlesztése pedig tehermentesíti a drága intézeti ellátást. A háziorvosi praxisok kiüresedését csak a hivatás presztízsének növelésével lehet megállítani, ezért új alapokra helyezzük az alapellátás finanszírozását.

Magam úgy gondolom népszerű elképzelésük a fogorvosi ellátás ingyenessé tétele.

Kevés szomorúbb látvány van annál, mint amikor  – pénz szűke miatt  – foghiányosak akár már fiatal felnőttek, hiszen a jellegzetes esztétikai megjelenésen túl ennek az állapotnak számtalan káros egészségügyi következménye van. Mi az ingyenes fogorvoslásra vonatkozó elképzeléseinket a szükséges fogpótlás ingyenessé tételére is értjük.

A Jobbik választási programalkotásában kiemelt figyelmet fordított a különböző generációkra és az őket érintő problémákra.

Csak így lehet emberhez méltó az elképzelésünk. Minden korosztályt biztonságban szeretnénk tudni. Külön kiemelem – mert sajnálatos módon a kerületet is érinti ez a súlyos probléma – a drogfogyasztás terjedését. A fiatalok egészsége és biztonsága érdekében a Jobbik kiemelten fontosnak tartja a prevenciós intézkedéseket. Meglátásunk az, hogy határozott drogpolitikára van szükség, amellyel képesek leszünk visszaszorítani a droghasználatot.

Ön a közelmúltban arról nyilatkozott, hogy vendégül látta a térség értelmiségének képviselőit, ahol többek között dr. Varga - Damm Andrea is jelen volt. Értesült róla, hogy képviselőjelölt társa egy évi tiszteletdíját ajánlotta föl orvostanhallgatóknak?

Igen, természetesen, mint ahogy arról is, hogy olimpiai bajnok jelöltünk, dr. Steinmetz Ádám ugyanilyen módon járul hozzá a Marcali Kórház fejlesztéséhez. Úgy gondolom, nem lesz olyan Jobbik által delegált képviselő a végrehajtó és törvényhozó hatalomban, aki a maga módján és erejéhez mérten ne tenne azért, hogy az általa képviselt térségben jobbá legyen az élet. Ismeri talán üzenetünket: ha mi győzünk, ti nyertek!

 

 

Pécs

Csak néhány pécsi polgár jelent meg tegnap a Városházán a közmeghallgatáson, közülük mindössze hárman intéztek kérdéseket a város vezetőihez. Illetve csak az alpolgármesterekhez és a főépítészhez lehetett kérdést intézni, hiszen polgármester úr nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen ezen az alkalmon.

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

Megkezdődött Pécs város közgyűlésének novemberi ülése, és már a napirend előtti felszólalások során felkaphatta a fejét, akinek füle van a politikához. Fogarasi Gábor felszólalásával kezdődött, aki a 22-es busz fordulójának veszélyességére hívta fel a figyelmet.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpköd a híres ascoti lóversenyen, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol...

Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon.

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket"

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.