Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az egészségügyi programjáról kérdeztük a jobbikos jelöltet

A körzetet érintő kutatás szerint Baranya 1-es választókerületben a választópolgárokat az egészségügy helyzete foglalkoztatja leginkább. Önnek mi a véleménye a szakterületről?

Üdvözlendő a tény, hogy Pécs városában immár eggyel több rendelőintézet várja a betegeket, ugyanakkor üröm az örömben, hogy egyes intézmények állapota tragikus. A minap családtagom osztotta meg velem kellemetlen élményét: állapotosként gondozásra ment a védőnőjéhez, aki közölte vele, jobb, ha a vizeletvizsgálathoz otthonról hoz mintát, mert az intézmény toalettje borzasztó állapotban van. Ezen kívül ugyancsak nem optimizmusra ad okot az a tény, hogy emelkedik az egészségügyi dolgozók korfája, az elvándorlás az egészségügyi dolgozók körében a legmagasabb, így a betegek hosszú várólistákra számíthatnak.

A Jobbik mit ígér a területen dolgozóknak és az egészségügyi ellátást igénybe vevőknek?

A mi politikai hozzáállásunk az, hogy egy emberközpontú, emberhez méltó, 21. századi egészségügyet építsünk. Summázva, a Jobbik külön egészségügyi minisztériumot hoz létre, egészségügyi programunk középpontjában az egészségmegőrzés és a betegség megelőzés áll. Szakmai munkánkkal ahhoz kívánunk hozzájárulni, hogy hazánkban emelkedjen az egészségügyre fordított GDP és a várható életkor. Általános célként jelöljük meg a születéskor várható élettartam növelését, illetve annak lehetővé tételét, hogy az élve születések száma emelkedésnek indulhasson.

Szintén nagy probléma a háziorvosi rendszer bizonytalansága, hiszen főleg a hátrányos helyzetű területeken egyre nő a betöltetlen praxisok száma.

Meg kell erősítenünk az alapellátást, hiszen relatíve ez a legolcsóbb, ennek fejlesztése pedig tehermentesíti a drága intézeti ellátást. A háziorvosi praxisok kiüresedését csak a hivatás presztízsének növelésével lehet megállítani, ezért új alapokra helyezzük az alapellátás finanszírozását.

Magam úgy gondolom népszerű elképzelésük a fogorvosi ellátás ingyenessé tétele.

Kevés szomorúbb látvány van annál, mint amikor  – pénz szűke miatt  – foghiányosak akár már fiatal felnőttek, hiszen a jellegzetes esztétikai megjelenésen túl ennek az állapotnak számtalan káros egészségügyi következménye van. Mi az ingyenes fogorvoslásra vonatkozó elképzeléseinket a szükséges fogpótlás ingyenessé tételére is értjük.

A Jobbik választási programalkotásában kiemelt figyelmet fordított a különböző generációkra és az őket érintő problémákra.

Csak így lehet emberhez méltó az elképzelésünk. Minden korosztályt biztonságban szeretnénk tudni. Külön kiemelem – mert sajnálatos módon a kerületet is érinti ez a súlyos probléma – a drogfogyasztás terjedését. A fiatalok egészsége és biztonsága érdekében a Jobbik kiemelten fontosnak tartja a prevenciós intézkedéseket. Meglátásunk az, hogy határozott drogpolitikára van szükség, amellyel képesek leszünk visszaszorítani a droghasználatot.

Ön a közelmúltban arról nyilatkozott, hogy vendégül látta a térség értelmiségének képviselőit, ahol többek között dr. Varga - Damm Andrea is jelen volt. Értesült róla, hogy képviselőjelölt társa egy évi tiszteletdíját ajánlotta föl orvostanhallgatóknak?

Igen, természetesen, mint ahogy arról is, hogy olimpiai bajnok jelöltünk, dr. Steinmetz Ádám ugyanilyen módon járul hozzá a Marcali Kórház fejlesztéséhez. Úgy gondolom, nem lesz olyan Jobbik által delegált képviselő a végrehajtó és törvényhozó hatalomban, aki a maga módján és erejéhez mérten ne tenne azért, hogy az általa képviselt térségben jobbá legyen az élet. Ismeri talán üzenetünket: ha mi győzünk, ti nyertek!

 

 

Pécs

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában - közölte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén megtartott bokrétaünnepen szerdán újságírókkal.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Még szombaton történt, hogy Hort és Csány közötti vasúti átjáróban az ott közlekedő tehervonat elé vetette magát egy asszony négyéves unokájával. Mindketten meghaltak.

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.