Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az egészségügyi programjáról kérdeztük a jobbikos jelöltet

A körzetet érintő kutatás szerint Baranya 1-es választókerületben a választópolgárokat az egészségügy helyzete foglalkoztatja leginkább. Önnek mi a véleménye a szakterületről?

Üdvözlendő a tény, hogy Pécs városában immár eggyel több rendelőintézet várja a betegeket, ugyanakkor üröm az örömben, hogy egyes intézmények állapota tragikus. A minap családtagom osztotta meg velem kellemetlen élményét: állapotosként gondozásra ment a védőnőjéhez, aki közölte vele, jobb, ha a vizeletvizsgálathoz otthonról hoz mintát, mert az intézmény toalettje borzasztó állapotban van. Ezen kívül ugyancsak nem optimizmusra ad okot az a tény, hogy emelkedik az egészségügyi dolgozók korfája, az elvándorlás az egészségügyi dolgozók körében a legmagasabb, így a betegek hosszú várólistákra számíthatnak.

A Jobbik mit ígér a területen dolgozóknak és az egészségügyi ellátást igénybe vevőknek?

A mi politikai hozzáállásunk az, hogy egy emberközpontú, emberhez méltó, 21. századi egészségügyet építsünk. Summázva, a Jobbik külön egészségügyi minisztériumot hoz létre, egészségügyi programunk középpontjában az egészségmegőrzés és a betegség megelőzés áll. Szakmai munkánkkal ahhoz kívánunk hozzájárulni, hogy hazánkban emelkedjen az egészségügyre fordított GDP és a várható életkor. Általános célként jelöljük meg a születéskor várható élettartam növelését, illetve annak lehetővé tételét, hogy az élve születések száma emelkedésnek indulhasson.

Szintén nagy probléma a háziorvosi rendszer bizonytalansága, hiszen főleg a hátrányos helyzetű területeken egyre nő a betöltetlen praxisok száma.

Meg kell erősítenünk az alapellátást, hiszen relatíve ez a legolcsóbb, ennek fejlesztése pedig tehermentesíti a drága intézeti ellátást. A háziorvosi praxisok kiüresedését csak a hivatás presztízsének növelésével lehet megállítani, ezért új alapokra helyezzük az alapellátás finanszírozását.

Magam úgy gondolom népszerű elképzelésük a fogorvosi ellátás ingyenessé tétele.

Kevés szomorúbb látvány van annál, mint amikor  – pénz szűke miatt  – foghiányosak akár már fiatal felnőttek, hiszen a jellegzetes esztétikai megjelenésen túl ennek az állapotnak számtalan káros egészségügyi következménye van. Mi az ingyenes fogorvoslásra vonatkozó elképzeléseinket a szükséges fogpótlás ingyenessé tételére is értjük.

A Jobbik választási programalkotásában kiemelt figyelmet fordított a különböző generációkra és az őket érintő problémákra.

Csak így lehet emberhez méltó az elképzelésünk. Minden korosztályt biztonságban szeretnénk tudni. Külön kiemelem – mert sajnálatos módon a kerületet is érinti ez a súlyos probléma – a drogfogyasztás terjedését. A fiatalok egészsége és biztonsága érdekében a Jobbik kiemelten fontosnak tartja a prevenciós intézkedéseket. Meglátásunk az, hogy határozott drogpolitikára van szükség, amellyel képesek leszünk visszaszorítani a droghasználatot.

Ön a közelmúltban arról nyilatkozott, hogy vendégül látta a térség értelmiségének képviselőit, ahol többek között dr. Varga - Damm Andrea is jelen volt. Értesült róla, hogy képviselőjelölt társa egy évi tiszteletdíját ajánlotta föl orvostanhallgatóknak?

Igen, természetesen, mint ahogy arról is, hogy olimpiai bajnok jelöltünk, dr. Steinmetz Ádám ugyanilyen módon járul hozzá a Marcali Kórház fejlesztéséhez. Úgy gondolom, nem lesz olyan Jobbik által delegált képviselő a végrehajtó és törvényhozó hatalomban, aki a maga módján és erejéhez mérten ne tenne azért, hogy az általa képviselt térségben jobbá legyen az élet. Ismeri talán üzenetünket: ha mi győzünk, ti nyertek!

 

 

Pécs

Kérdőívvel fordult a pécsi polgárok közösségéhez Péterffy Attila független polgármester-jelölt. Az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott jelölt, 6 pontban kéri ki a pécsiek véleményét. Elfogyhattak az ötletei?

Az Összefogás Pécsért Egyesület első embere, Kővári János is megszólalt az ellenzék együttműködése kapcsán. Az ÖPE vezetőjét saját portálja „kérdezte” gondolatairól, aki igyekezett erős hangot megütni.

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.